RFQ (request for quotation)

Az RFQ, az "Request for Quotation" rövidítése, angolul "Ajánlatkérés". Ez egy szabványos üzleti folyamat, amelynek során egy szervezet felkér egy szállítót vagy szolgáltatót, hogy nyújtson be árajánlatot bizonyos árukra vagy szolgáltatásokra. Az RFQ meghatározza az igényelt termékek vagy szolgáltatások részleteit, beleértve a mennyiségeket, a specifikációkat, a minőségi kritériumokat és az előírt szállítási határidőt.

Az RFQ célja a különböző bérbeadóktól származó árak beszerzése és összehasonlítása annak érdekében, hogy az ár, a szabvány, a szállítási határidő és egyéb releváns tényezők tekintetében a legelőnyösebb ajánlatot válasszák ki. Ezt a folyamatot gyakran alkalmazzák nagyvállalatok beszerzési osztályain, közbeszerzéseknél és olyan projekteknél, ahol a szerződés aláírása előtt pontosan meg kell határozni az áruk vagy szolgáltatások körét.

Az RFQ-k az átlátható és hatékony beszerzés alapvető eszközei, amelyek segítenek biztosítani, hogy egy szervezet a lehető legjobb ár-érték arányt kapja az áruk és szolgáltatások beszerzése során. Ebben az esetben a bérbeadás.

Egyéb kifejezések a kategóriából

RFQ (request for quotation) nem hangzik vonzóan?

Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk