BREEAM - ESG tanúsítás épületek számára

A BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) az épületek környezeti, társadalmi és kormányzási teljesítményének értékelésére szolgáló vezető nemzetközi módszertan és tanúsítási rendszer. A BREEAM a maga nemében a világon az egyik első és legszélesebb körben használt rendszer, amelynek célja, hogy a környezetbarát tervezés és irányítás legjobb gyakorlatának szabványosításával elősegítse az épületek építésének és üzemeltetésének fenntarthatóbb megközelítését.

A BREEAM-értékelés legfontosabb szempontjai:

- Menedzsment: azt értékeli, hogy az épületmenedzsment-folyamatokat mennyire a fenntarthatóság szem előtt tartásával tervezték meg és hajtották végre.

- Egészség és jólét: Az épületben tartózkodók jólétét és egészségét befolyásoló szempontokra összpontosít, beleértve a beltéri környezet minőségét, a világítást és az akusztikát.

- Energia: értékeli az épület energiahatékonyságát, a megújuló energiaforrások használatát és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését.

- Közlekedés: Megvizsgálja a tömegközlekedés elérhetőségét, a kerékpárosok számára nyújtott lehetőségeket és egyéb olyan tényezőket, amelyek csökkentik az épületnek a személygépkocsival való közlekedésre gyakorolt hatását.

- Víz: Értékeli a vízfogyasztás csökkentésére és a vízkészletek hatékony kezelésére irányuló stratégiákat.

- Anyagok: Az építőanyagok kiválasztására összpontosít, tekintettel azok életciklusára, újrahasznosíthatóságára és környezeti hatásaira.

- Hulladék: Az épület építése és üzemeltetése során keletkező hulladék minimalizálására irányuló stratégiák értékelése.

- Földhasználat és ökológia: Megvizsgálja az épületnek a helyi ökoszisztémákra és a biológiai sokféleségre gyakorolt hatását, valamint az ezek védelmére vagy javítására irányuló erőfeszítéseket.

- Szennyezés: Értékeli az épület által okozott levegő-, víz- és talajszennyezés csökkentésére irányuló intézkedéseket.

BREEAM jelentőség:

A BREEAM-tanúsítványt világszerte az épületek kiváló környezetvédelmi, társadalmi és irányítási teljesítményének jeleként értékelik. Segít a fejlesztőknek, az ingatlantulajdonosoknak és az épületüzemeltetőknek, hogy bizonyítsák a fenntarthatóság iránti elkötelezettségüket, és javítsák az ingatlanok piaci értékét, csökkentsék az üzemeltetési költségeket, valamint növeljék az épületben lakók jólétét és termelékenységét.

Egyéb kifejezések a kategóriából

BREEAM - ESG tanúsítás épületek számára nem hangzik vonzóan?

Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk